16.12.15

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η/Υ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ


Το έργο είχε ως στόχο την προμήθεια και τον εξοπλισμό 1022 Δημοτικών Σχολείων, ως εξής:

Εξοπλίστηκαν 198 Δημοτικά Σχολεία τα οποία είναι ενταγμένα στο Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), με ένα κινητό εργαστήριο πληροφορικής, το οποίο λειτουργεί ως κινητή τάξη, για όλα τα μαθήματα. Ο εξοπλισμός του αποτελείται από δέκα φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα ειδικό τροχήλατο ερμάριο για την αποθήκευση και φόρτιση των Η/Υ, δομημένη καλωδίωση, τοπικό δίκτυο για τη σύνδεση των Η/Υ με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, καθώς και τα λογισμικά λειτουργίας.

Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες, δηλαδή 174 μονοθέσια, 426 διθέσια και 224 τριθέσια δημοτικά σχολεία  εξοπλίστηκαν  με έναν φορητό υπολογιστή και τον σχετικό εξοπλισμό (λογισμικά λειτουργίας, τοπικό δίκτυο, απαραίτητη δομημένη καλωδίωση).


Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Ε.Κ.Τ.).

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ

Την Τετάρτη 23-12-2015 
θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός των μαθητών, στον Ι.Ναό της Αγίας Μαρίνας.



Οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, να ενημερώσουν τον/την εκπαιδευτικό του τμήματος τους.

Το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά το πρόγραμμά  του 
(όλες τις ζώνες πρωινού και απογευματινού προγράμματος) μέχρι και

 23-12-2015.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ


15.12.15

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΙΟΥ

Στο Δήμο μας λειτουργεί  από το 1943 το Χριστοδούλειο ίδρυμα, ένα φωτεινό παράδειγμα ανιδιοτελούς αγάπης.



ιερέας Απόστολος Χριστοδούλου
Στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, ο ιερέας Απόστολος Χριστοδούλου, με τη βοήθεια των ενοριτών, θέλοντας να προστατεύσει από την πείνα και τις κακουχίες τα αβοήθητα παιδιά,θεμελίωσε αυτό το κέντρο προστασίας παιδιών που λειτουργεί αθόρυβα αλλά παραγωγικά μέχρι και σήμερα. 

Στη μακρόχρονη αυτή πορεία του Ιδρύματος πλήθος κοριτσιών βρήκε καταφύγιο φροντίδας και προστασίας, μορφώθηκε και απέκτησε τα απαραίτητα εφόδια για να αποτελέσει αργότερα λειτουργικό μέλος της Κοινωνίας.


Στο έργο αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι άξιοι συνεχιστές του πατρός Αποστόλου αλλά και η συμπαράσταση και βοήθεια των κατοίκων του Χαϊδαρίου. 

Ο π. Απόστολος και οι ενορίτισσές του χτίζουν το Ίδρυμα
Το 3ο Δημοτικό σχολείο Χαϊδαρίου θέλοντας να ενισχύσει την προσπάθεια του Χριστοδούλειου Ιδρύματος οργανώνει συλλογή (συγκεκριμένων) τροφίμων.

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου συγκεντρώνουμε στο σχολείο τα παρακάτω είδη τροφίμων: